Disklejmer

Izvor: ENERPEDIA
Jump to navigation Jump to search

Enerpedija je internetska enciklopedija otvorenog sadržaja stvarana kroz kolegij Osnove energetike koji se izvodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu. Ustrojstvo projekta omogućava svakoj osobi s vezom na Internet i preglednikom World Wide Weba mijenjanje sadržaja navedenih materijala. Molimo shvatite da nijedan podatak koji ovdje pronađete nije nužno provjeren od strane profesionalaca, niti ovdje prisutni mogu osigurati potpunu, točnu ili pouzdanu informaciju.

To ne znači da vam Enerpedija neće pribaviti vrijednu i točnu informaciju, naprotiv, najčešće hoće. Međutim, Enerpedija ne može jamčiti valjanost pronađenih informacija. Sadržaj članaka može u svakom trenutku biti izmijenjen ili preinačen od strane pojedinca čije mišljenje nije odraz znanja iz tog područja.

Enerpedija se ne pregledava ujednačeno, a čitatelji se, iako mogu ispravljati greške, ne nalaze pod pravnom obvezom, pa informacije koje ovdje pročitate nemaju naznačeno jamstvo ispravnosti za bilo kakvo korištenje. Čak i ravnopravno i nepristrano vrednovani ili izabrani članci zadržavaju vjerojatnost naknadnog neprikladnog uređivanja.


Nijedan autor, suradnik, pokrovitelj, administrator, ili bilo koja osoba povezana s projektom Enerpedija ni na koji način ne može biti odgovorna za pojavu netočne ili pogrdne informacije, ili za štetu koju ste vi prouzročili korištenjem sadržaja ili internetske poveznice na tu informaciju.


Molimo, shvatite da doprinose u vidu informacija dajete slobodno, i pritom ne dolazi ni do kakvog sporazuma između vas i vlasnika ili korisnika stranica, vlasnika poslužitelja na kojima su postavljene, pojedinih suradnika koji sudjeluju u projektu Enerpedia, administratora projekta ili ikoga tko je na bilo koji način povezan s ovim ili nekim od sestrinskih projekata. Ta ista osoba ne može izravno odgovarati na vaše optužbe. Dodijeljena vam je ograničena licenca s pravom kopiranja cjelokupnog sadržaja ovih stranica, no ona ne podrazumijeva niti dovodi do ugovorne ili izvanugovorne odgovornosti Enerpedije ili njenih članova, organizatora ili drugih korisnika.

Zaštitni znakovi, zbirni i znakovi službe, patentna prava, prava identiteta ili slična spomenuta, korištena ili u Enerpedijinim člancima navedena prava, su imovina svojih vlasnika. Njihova pojavnost na ovim stranicama ne znači da se mogu koristiti za svrhu drugačiju od iste ili slične informacijske namjene, a u skladu s namjerom autora enciklopedijskih članaka u skladu s GFDL dozvolom. Obzirom da je Enerpedija uvelike nastala radom studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu postoji mogućnost nekoherentnog referenciranja, bilo kod teksta ili slika. Upravo zbog toga molimo autore koji primijete bilo kakve materijale za koje smatraju da su krivo referencirani da kontaktiraju administratora Enerpedije kako bi se ispravili bilo kakvi propusti. Prijava navedenih propusta će rezultirati ili ispravkom referenci ili uklanjanjem spornog materijala.

Ako trebate savjet u području energetike, molimo potražite stručnjaka koji je licenciran, poznat ili prihvaćen u svom području.